One Stop Webshop

Hoe verzorg je een huid met eczeem?Eczeemklachten bestaan vooral uit rode plekken, bultjes, jeuk, blaasjes en schilfers. Mensen met eczeem hebben vaak ook last van een droge huid. Bij eczeem verliest de huid teveel vocht en heeft de huid een tekort aan lipiden. Het is van belang om te zorgen dat de huid niet uitdroogt en goed wordt verzorgd. Een crème op basis van lipiden ondersteunt het herstellendvermogen van de huid. Lipiden zijn huideigen oliën die zorgen voor een beschermlaag die de huid beschermt tegen uitdroging.


Wat is eczeem?

Eczeem is een (allergische) ontstekingsreactie van de huid die jeuk, schilfering, blaasjes en rode huiduitslag veroorzaakt. Deze huidaandoening komt zowel bij mannen als vrouwen voor in alle leeftijdsklassen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is eczeem niet besmettelijk, maar kan de aandoening wel erfelijk zijn. De meest voorkomende vormen van eczeem zijn constitutioneel (atopisch) eczeem en contacteczeem.
 

Eczeem behandeling: eerst kalmeren en daarna verzorgen

Daarnaast is een eczeemhuid vaak geïrriteerd. Het is daarom belangrijk om de huid eerst te kalmeren en tot rust te brengen met een verkoelende en hydraterende gel zoals Decubal Kalmerende Gel. Deze hydraterende gel kalmeert de eczeemhuid en stilt direct de jeuk. Decubal Kalmerende Gel bevat glycerine & vitamine B5 (panthenol) voor intense hydratatie en een kalmerend effect.
Decubal Intensief Crème is een extra voedende en herstellende crème die zelfs de droogste probleemhuid verzorgt en verzacht. Door de lichte samenstelling is de crème prettig in het gebruik, ook op een overgevoelige en gebarsten huid. Met ceramiden en vitamine B3, die het tekort aan huideigen lipiden aanvult en de aanmaak activeert. Deze combinatie Decubal Kalmerende Gel + Decubal Intensief Crème is bij uitstek geschikt bij eczeem en psoriasis.
 

Wat te doen tegen eczeem?

Tips bij huidverzorging en eczeem:
  • Vermijd irriterende middelen zoveel mogelijk;
  • Douche niet te lang, gebruik lauw warm water en een milde parfumvrije douche olie, zodat de huid tijdens en na het douchen soepel blijft en direct wordt gevoed;
  • Probeer niet te krabben aan de geïrriteerde plekken, dit kan de plekken verergeren;
  • Probeer de geïrriteerde huid eerst te kalmeren met een verkoelende gel;
  • Gebruik een voedende crème op basis van lipiden om de huid te verzorgen;
  • Vermijd verzorgingsproducten met parfum en parabenen, deze kunnen irritaties oproepen.