One Stop Webshop

De zon & de zomerWat doen de zon en de zomer met je huid? Veel! Het zichtbare effect is natuurlijk een mooie, bruine tint. Het voelbare resultaat is een vaak droge, schilferige huid. Maar er gebeuren ook dingen die je niet meteen ziet of voelt, maar die op den duur zeker hun sporen nalaten.

De zon op je huid
Het effect van uv-a stralen merk je niet meteen, maar is wel schadelijk. Deze stralen dringen diep door in de huid en zijn verantwoordelijk voor voortijdige huidveroudering. Wist je dat deze straling zelfs door glas heen gaat? Uv-b stralen zorgen ervoor dat je huid bruin wordt of, minder leuk, verbrandt. Ze komen niet verder dan de bovenste huidlaag. Bij een geringe dosis en geleidelijke bootstelling zijn ze ook nuttig, want een bruine huid heeft een natuurlijke beschermingsfactor van pakweg 6.

Vervellen
Ben je verbrand, dan ga je vervellen. Maar ook zonder dat je verbrandt onttrekt de zon vocht en vet aan je huid. Zeker als je vaak zwemt in zee- of chloorwater. Er is maar één manier om vervellen en uitdrogen een halt toe te roepen en dat is veel smeren met een romige bodylotion. De perfecte bodylotion voor de zomer: Decubal Body Lotion met 9% lipiden (huideigen vetten) en een overvloed aan voedende glycerine, sheaboter en vitamine B3. Zelfs op een warme, gloeiende huid voelt Decubal Body Lotion met zijn kalmerende, verzachtende werking prettig.

Zonneallergie
Je kunt opeens last krijgen van zonneblaasjes. Dat betekent dat je huid geïrriteerd is geraakt door zon en warmte. Wat je huid nu nodig heeft is een parfumvrije bodylotion, die verzacht en kalmeert. Met Decubal Body Lotion kun je ook in dit geval veilig smeren.

Scrubben!
Droogteschilfers door zon en zee en de losse velletjes bij het vervellen verdwijnen sneller als je ze weg scrubt. Decubal Body Scrub is de ideale zomerscrub. Je huid krijgt tijdens het scrubben meteen een topverzorging met de zachte crèmebasis van voedende oliën, natuurlijke zouten, zachte sheaboter en 17% lipiden. Na het scrubben wordt je huid niet alleen mooier bruin, maar is ook zachter en glanzender.